Van der Valk Hotel Leidenlogo valk leiden

Van der Valk Hotel Leiden is prachtig gelegen aan de Oude Rijn. Het hotel biedt 80 ruime, stijlvolle kamers en suites, waarvan de meeste met balkon. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen tv, zithoek en gratis koffie- en thee faciliteiten. De royale badkamer beschikt over een (bubbel)bad, separate douche en toilet.

Het hotel beschikt over een fitness, voldoende parkeergelegenheid en WiFi, allemaal gratis. Bij de receptie verhuren wij fietsen en e-bikes.  Onze overdekte en afgesloten fietsenstalling is voorzien van een oplaadpunt. De bushalte  is voor de deur.

Van der Valk hotel Leiden is met 5 multifunctionele zalen en 5 luxe boardrooms de perfecte locatie voor tal van (zakelijke) evenementen. De zalen hebben een prachtig uitzicht op de Oude Rijn en een totale capaciteit van 200 gasten. De 5 luxe boardrooms bevinden zich in het monumentale deel van het pand en zijn met name geschikt voor kleinere vergaderingen.

Culinair genieten

Een moderne, open keuken vormt het hart van Restaurant Het Haagsche Schouw. Ieder seizoen brengt de keukenbrigade een nieuwe menukaart uit met tal van reguliere, biologische en seizoensgebonden gerechten.  In het smaakvolle ingerichte restaurant, met zicht op de Oude Rijn, is het volop genieten van een keur aan gerechten. Zodra het weer het toelaat, is het terras geopend en is het genieten aan het water met uitzicht op de voorbijvarende bootjes.

De oude hotelbar is vernieuwd tot een  brasserie en prachtig gelegen in het monumentale deel van het pand waar zich sinds 1629 de oude herberg bevond. Het nieuwe interieur van de brasserie gaat mooi samen met de sfeer van de historische monumentale omgeving. Gasten zijn van harte welkom voor een hapje en een drankje in een gezellige, ongedwongen sfeer. Geniet van een kopje koffie, een lunch of een goed glas wijn. Op de kaart van de brasserie staan tal van ‘bites’ en heerlijke gerechten.

Ligging

Het hotel bevindt zich aan de rand van de historische stad Leiden. Het is prachtig gelegen, direct aan het water, met een open vaarverbinding naar de binnenstad. In het vaarseizoen is het mogelijk om vanaf onze steiger een sloepentochten of rondvaarten voor gezelschappen te boeken. U bent ook welkom met eigen boot voor lunch, diner of koffie.

Het hotel is goed bereikbaar vanuit de hele Randstad door de centrale ligging dicht bij de A44 en A4 en heeft een ruime, gratis parkeerplaats.

Haagse Schouwweg 14
2332 KG Leiden
071 5731731

www.hotelleiden.nl