Stadsplattegrond
Bekijk de stadsplattegrond van Leiden.

Leiden, de ligging 

De ligging van de stad Leiden is ideaal: op steenworp afstand van grote centra als Den Haag en Amsterdam. De stad is internationaal bereikbaar, met de luchthaven Schiphol op 20 minuten en het kleinere Rotterdam The Hague Airport op 25 minuten afstand. Tevens vind je op een tiental kilometers van Leiden de Noordzeekust, de bloembollenvelden en ben je ook zo in het gebied van het Groene Hart.

De shuttlebus van Stadsparkeerplan Haagweg brengen je naar de gewenste locatie in de stad.

Met de auto

Gelegen tussen de snelwegen A4 en A44 is Leiden met de auto goed bereikbaar. De binnenstad is autoluw, maar in een cirkel rond het historische hart liggen meer dan drieduizend parkeerplaatsen, verspreid over verschillende parkeergarages en parkeerterreinen. 

Parkeerterrein Haagweg (tip)

Het grootste parkeerterrein van Leiden ligt aan de Haagweg en functioneert als een volwaardig transferium. Zowel overdag als ‘s avonds rijden (gratis) pendelbusjes van het parkeerterrein naar alle plekken in het centrum en uiteraard ook weer terug. Voor groepen zijn er speciale afspraken te maken, zodat je altijd verzekerd bent van vervoer naar de binnenstad. Meer info: www.stadsparkeerplan.com

Openbaar vervoer

Leiden is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit alle richtingen stoppen er treinen op station Leiden Centraal. Den Haag is tien minuten met de trein en Amsterdam Centraal slechts 35 minuten. Vanuit het station loop je zo de binnenstad in. Er rijden bussen met een hoge frequentie naar vrijwel alle plekken binnen de stad, maar ook naar de regio.